joi, 17 iulie 2014

Parfumuri romanesti...esente frantuzesti: Marcman

RO:
Activitatea Marcman este centrata pe fabricarea de parfumuri si produse cosmetice.  Initial au lansat si comercializat in magazinele de profil din Transilvania o gama de 14 parfumuri concentrate, in colaborare cu un laborator de parfumerie din Franta, din regiunea Grasse. Incepand cu septembrie 2005, gama aromelor a fost diversificata pana la 50, apoi 90, cate numara in prezent. Mi s-a parut interesant si inedit faptul ca se pot comanda mostre gratuite (in numar de 6) pentru a va decide asupra parfumului preferat, daca nu exista un magazine Marcman in orasul vostru, beneficiind si de consultanta in identificarea aromei favorite, prin specificarea catorva indicii, in momentul plasarii comenzii: parfumuri cunoscute preferate, arome fresh, dulci, fructate, florale, orientale, discrete ori puternice.
Eu sunt adepta aromelor dulci-florale, persistente, iar parfumul meu favorit si cel care ma caracterizeaza in totalitate este The One- Dolce& Gabanna. A fost o experienta frumoasa ca, dupa furnizarea acestor informatii, sa astept cu nerabdare si curiozitate sa vad ce au ales cei de la Marcman pentru mine. Iata deci aromele incercate de mine, in ordinea preferintelor:
38: Maya- note de inceput: iasomie, sambac; mijloc: cashmeran, note solare; final: ambra alba. Mi se pare fascinant cum unele esente se combina si dau nastere exploziei de arome care reuseste sa ne fure inima si sa se regaseasca apoi pe masuta noastra de toaleta, iar si iar. Acesta este un parfum dulce-floral, in perfecta armonie cu gusturile mele. Gelul de dus si lotiunea de corp cu formula “asortata” imi permit sa ma bucur de melanjul aromat mult timp.
80 Cristabelle- note de inceput: bergamota, rubarba, note fructate; mijloc: frumoasa noptii, tuberoza, trandafir; final: paciuli, santal. Un amestec gurmand senzual si incitant, un parfum unic, care evoca nopti calde de vara si evenimente speciale.
48 Thea- note de inceput: caisa, piersica; mijloc: trandafir, violeta, iris; final: santal, vanilie, ambra. Un parfum dulce, delicat, care ma poarta cu gandul la vacanta, de care este dificil sa nu te indragostesti.
14 Egyptian- note de inceput: bergamota, mandarina; mijloc: fructul pasiunii, caise, piersici; final: paciuli, vanilie, ciocolata, caramel. Un parfum puternic, persistent, greu de ignorant, putin cam prea “greu” pentru gustul meu, potrivit mai degraba pentru seara sau sezonul mai rece.
Se poate opta pentru parfumuri in ambalaj de aluminiu, de 20 ml, existand apoi varianta achizitionarii unei doze de incarcare sau parfumuri de 15 ml, in format slim line (vedeti ambele versiuni mai sus). Pe site mai gasiti parfumuri ambientale, lotiuni de corp, geluri de dus din aceeasi gama parfumata si balsamuri after shave.
EN:
Marcman is a Romanian company focused on the production of perfumes and cosmetics. Their offer, which initially included 14 fragrances, created in collaboration with a perfume laboratory from Grasse, France, later expanded, to include 50, then 90 fragrances. The interesting part about ordering from them is that you get to try 6 free samples, which they can choose for you, based on a few clues provided in advance: you favorite perfume, scent preferences: floral, fresh, oriental, long-lasting etc. The surprise and anticipation of having someone else pick the fragrances for you, based on some minimal recommendations seems like a lovely, intriguing idea to me. I am a fan of sweet, floral, long-lasting perfumes, my absolute favorite being The One by Dolce&Gabanna. In the order of my preferences, I received and tested: no. 38 Maya, no.80 Cristabelle, no.48 Thea and no.14 Egyptian.
                               Follow me on FacebookTwitter and Bloglovin.

4 comentarii: