duminică, 11 februarie 2018

Mierea de salcam, aliat pretios pentru sanatate

RO:
Intre sortimentele de miere, cel de salcam este unul dintre cele mai parfumate si delicioase, datorita gustului delicat, cu tenta florala. Este un tip de miere monoflora, extrem de pura si clara, care isi pastreaza consistenta fluida o lunga perioada de timp, datorita continutului ridicat de fructoza. Contine o multime de vitamine, minerale si enzime esentiale: vitaminele B1, B2, B6, B12, fitohormoni, flavonoide si acizi organici.
Mierea de salcam are proprietati antiseptice, fiind recomandata mai ales in ameliorarea si tratarea tusei. Este adjuvant in cazul infectiilor bronsice, astmului, pneumoniei, tuberculozei, gastritei hiperacide, ulcerului, afectiunilor cardiovasculare, convalescentei, reumatismului, tulburarilor circulatorii, tulburarilor de memorie, de vedere sau insomniei. Datorita continutului scazut de zahar, reprezinta cea mai buna alegere pentru diabetici.
Mierea de salcam Roua Florilor de la Apidava vine intr-un flacon special, practic, care nu necesita folosirea linguritei, nu se sparge (fiind din plastic), poate fi reumplut si este mult mai usor decat clasicul borcan din sticla. Ambalajul este extrem de util in calatorii si recomandat sportivilor, pentru indulcirea bauturilor energizante consumate in timpul antrenamentelor, datorita continutul important de glucide, care sunt direct absorbite in sange.
Este important sa deosebim mierea naturala de cea falsificata. Cand mierea are miros pregnant de salcam, e semn ca a fost creata din infuzie de flori de salcam. Unii producatori introduc in stupi un produs din zahar dizolvat in apa, care capata la final consistenta, aroma si culoarea mierii autentice. Mierea autentica se zahariseste, dupa un anumit interval de timp, variabil in functie de sortiment. Nu in ultimul rand, mierea cumparata de la producatorii de pe marginea soselei isi peirde din proprietati, datorita expunerii la razele solare.
EN:
Acacia honey is one of the most popular honey varieties.  Very pale, with a mild, sweet, floral flavour, it is slow to crystallize, remaining in a liquid state for a long period of time, due to its high concentration of fructose. Acacia honey has a very low sucrose content and a high fructose level, which makes it the best choice for diabetics.  It is known for its therapeutic qualities, because it cleanses the liver, conditions the intestines, and is beneficial for the respiratory system, due to antibacterial properties. It also has antiseptic and energizing properties and is known to help with bad circulation, bad vision or insomnia.
Acacia honey is recommended for mixing with beverages because it sweetens without changing the taste of the drink. However, it is important to always choose certified brands to prevent getting a fake honey that has no real health benefits.
                          Follow me on Facebook, Instagram, Twitter and Bloglovin   


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu